Avsked och tar tag i trädgården igen

20181019_160928

Tidigt i morse åkte min mamma hem, och lämnade oss nyblivna föräldrar med skrotnissan. Jag bor ju långt ifrån min familj så det är inte så ofta vi ses, men det med mer kvalitet de gånger de sker, speciellt nu när det även blir nattetid 😉 Men då blir avskeden så jobbiga. Jag märkte det framförallt när de kommit ner hit att det är betydligt jobbigare att bli lämnad än att vara den som reser iväg hem igen. Och nu blev det extra sorgligt i och med bebisen. Man vill inte lämna varandra. Jag försökte hålla tillbaka tårarna men det är jobbigt att se sin mamma gråtandes pussa på sitt första barnbarn och verkligen för allt i livet inte vilja lämna henne eller oss. Fy, tårarna forsar nu när jag återgår till morgonen. Jag släppte dem också när hon rullat iväg med bilen.

Men det är skönt, jag har känt att jag bara vill gråta ut om förlossningen, men även om jag inte känner det nu längre är det ändå befriande att släppa spänningarna som varit.

20181019_161047

Så det blev en premiärtur för mig ute idag också, själv den här gången. Jag gick även en superkortis ner till brevlådan med vagnen – min första barnvagnspromenad. Lite skrattretande men det är allt vi mäktar med nu, två minuter, var bara kul att känna på det lite.

Idag fokuserade jag på att dra upp rötterna på paprikorna och chilin samt pinnarna. Sedan hackade / krattade jag i bädden för att försöka få rotogräs att släppa. Jag har ju inte gjort ett dyft på flera veckor eftersom min fysik och allmänna ork inte riktigt nådde dit i slutet av graviditeten. Det är fortfarande extremt lugnt så jag tar det sansat, det är mycket återhämtning från förlossningen som ju bara var en vecka sedan, men det är skillnad utan en bebis i magen! Sitta på huk till exempel är betydligt smidigare 😉 och ja, kom på det här NU – inga sammandragningar! Alltså jag blir helt lyrisk när jag tänker på att jag slipper dem.

Det var härligt att vädret var lika soligt idag också. Just innan jag skulle gå in vill jag egentligen stanna ute mer men när jag väl kom in kändes det alldeles lagom med drygt en timme.

Just nu hoppas jag att plutten kan vakna så att det kan bli amning och att jag kanske kan få ta en dusch innan idol. Lite tajt. Men det blir skoj att få återgå till vardagen och se något live, jag som knappt visste att det var fredag idag 😉 Såg att det var duetter och när jag ser paren och låtarna blir jag väldans förväntansfull!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s